Close

3 spännande utställningar på Östermalm

Guldobjekt, brittiska modeinfluenser och den svenska kvinnorättskampen – vi har listat tre nya vårutställningar på Östermalm.

Guld som glimmar på Galleri Sebastian Schildt
Trots vårsolens intåg – som lockar man ur huse och låter Strandvägen fullkomligt bada i ljus – finns det ett gäng utställningar på Östermalm man borde besöka just nu. Nyligen öppnade utställningen Precious hos Galleri Sebastian Schildt på Strandvägen 5, där man valt ut höjdpunkter ur en samling samtida föremål i guldsmide där ädelmetallen använts på ett nytänkande sätt. Verken är skapade av fjorton konstnärer, både svenska och internationella, som exempelvis Annamaria Zanella, Torben Hardenberg och Hedvig Westermark. Utställningen pågår mellan 9 och 30 mars.

Brittiskt mode en masse på Nordiska museet
Det är fortfarande rätt oklart vad som kommer hända kring Brexit, men en sak är säker, Storbritannien påverkar oss. Det har Nordiska museet tagit fasta på och visar nu en ny modeutställning, British så in i Norden, om hur britterna har influerat oss med sina klanrutor, trenchcoats, Dr Martens-kängor och rugbytröjor genom åren. Utställningens äldsta plagg dateras till 1340 och det yngsta till höstkollektionen 2018/19. Utställningen öppnar den 29 mars.

Kvinnorörelsens historia på Hallwylska museet
Lagom till internationella kvinnodagen den 8 mars öppnade Hallwylska museet sin nya utställning En kvinnas röst, som kommer pågå fram till augusti i år. Utställningen kretsar kring den svenska kvinnorättsrörelsen, där paret Hallwyls äldsta dotter, Ebba von Eckermann, var en förgrundsfigur. Hon grundade bland annat Moderata kvinnoförbundet och var en aktiv medlem inom Fredrika Bremer Förbundet. På utställningen får nyfikna besökare chansen att se både föremål och historiska bilder från rörelsen kring sekelskiftet.

Close