MAT & DRYCK

”Vi är fullbokade på julafton i fem år framåt”

Vi ringde Sturehofs källarmästare Echo Rosenbaum och bad om ett bord på julafton. Det var lättare sagt än gjort.
 
Hallå Echo, familjen och jag skulle vilja äta hos er på julafton.
– Ja du … Just nu står 70 sällskap på väntelistan. Så det kan bli tufft.

Nästa år då?
– Faktum är att vi är fullbokade för fem år framåt. Vi har familjer som kommit hit varje jul de senaste 15 åren och man kan säga att de har ett slags äganderätt till sitt bord. Men om du vill kan jag boka in dig till julafton om sju år.

Varför vill alla gå till Sturehof på julafton?
– Mycket handlar nog om vår atmosfär och vår service. Sen har vi en traditionell meny och generösa öppettider: vi viker aldrig ner oss.

Så man kan stanna hela natten?
– Nej, just på julafton stänger vi klockan 17. Det är enda kvällen på året som vi inte har öppet. Då får personalen åka hem och fira jul med sina nära och kära.

Vilken är vanligaste beställningen på julafton?
– Vår jul-assiett – med tre sorters sill, gravad lax och julskinka – är väldigt populär. Sen är det många som äter skaldjur: hummer, ostron, havskräftor och räkor.

Vilka bord bokas först?
– De mest populära är de stora ovala borden i matsalens mitt.

Zlatan ringer. Han, Helena och barnen vill testa er jul-assiett på julafton. Löser du det?
– Hmm, jo, Zlatan löser jag. Jag får möblera om lite bland borden. Men det är bara för Zlatan … och möjligen kungafamiljen.

SE ALLA ARTIKLAR