MAT & DRYCK

Jubilaren Coco & Carmen – nu även öppet på kvällar

Nytt middagskoncept, ”korv-AW” och ett vässat team. Efter 40 år i branschen slår den kungliga favoritkrogen på stort.
1978 lade paret Coco och Carmen Frisk grunden till det som skulle bli en Östermalmsklassiker. Den lilla krogen på Banérgatan sägs ha varit prinsessan Lilians favoritrestaurang och enligt ryktet är kungahuset fortfarande flitiga gäster.

Fram tills nu har fokus legat på lunch men i och med jubiléet utökas både öppettider och koncept. 

– Målet är att skapa en självklar middagsdestination på Östermalm, där både våra stamgäster ska fortsätta känna sig välkomna samtidigt som vi hoppas nå en bredare publik, förklarar Sita von Essen, ägare och initiativtagare till förändringen.
Utöver att interiören fått sig ett lyft och har också teamet förstärkts med sommeliererna Joakim Gumpert, tidigare från Bar à Vins och Restaurang Aska i New York, samt Filippa Krafft Boström, som efter sex år i Barcelona nu är tillbaka i Stockholm. I köket välkomnas kocken Albin Dahlström, tidigare sous-chef på Operakällarens bakficka.
– Vi har arbetat fram middagskonceptet utifrån restaurangens befintliga matprofil ’god, generös och vällagad mat’, inspirerad av Tore Wretmans filosofi. Helt nya rätter varvas med gästernas tidigare favoriter som croque Monsieur och vår klassiska räksallad, berättar Albin Dahlström.

En annan nyhet är AW:n varannan torsdag som går under namnet ”En kokt & bubbel”, där champagne serveras med en klassisk varmkorv.
– Ett härligt sätt att möta upp vännerna, och perfekt om man är lite småhungrig efter jobbet, säger Joakim Gumpert.

SE ALLA ARTIKLAR